Monday, September 7, 2009

קייטרינג בישראל-כיצד לבחור חברת קייטרינג לאירוע שלך

בשנים האחרונות חברות קייטרינג רבות הופיעו בשוק הישראלי, דבר אשר מקשה על הצרכן המתחתן לבחור ולהחליט באיזו חברת קייטרינג לבחור כדי לערוך את האירוע החשוב כל כך. זוגות רבים מוצאים עצמם המומים אל מול המבחר הענק של חברות קייטרינג קטנות וגדולות המציפות את השוק.
אילו כלים עומדים לרשות הזוגות הצעירים כשהם הולכים לבחור את חברת הקייטרינג שתספק את המזון ואת הציוד בחתונתם? יש לזכור כי במקרים רבים חברת הקייטרינג היא הבסיס לכל האירוע וחברת הקייטרינג היא ספקית לא רק של מזון אלא גם של ציוד ואתר החתונה. חברת הקייטרינג אמונה על השירות ומספקת את צוות המלצרים, השף, מנהלי האירוע , טבחים ועובדים כלליים.
כאשר באים לבחור חברת קייטרינג יש לשאול את השאלות הבאות. כמה שנות ניסיון עומדות מאחורי החברה? האם יש לחברה ניסיון בעבודה באתרים שונים ברחבי הארץ? האם יש לחברת הקייטרינג ציוד כגון משאיות, מטבח נייד, שולחנות וכסאות, מפות ואביזרים שונים? האם צוות המלצרים והטבחים הוא קבוע ומוכשר לסוג האירוע שלכם? האם יש לקייטרינג רישיון עסק והוא מאושר על ידי הרשויות ומשרד הבריאות? האם צי המשאיות הוא מודרני ומאושר להובלת מזון? מה החוסן הכלכלי של החברה? האם לרשות החברה עומדת תעודת כשרות בתוקף?
כל הסעיפים שהוזכרו הם חיוניים להצלחת האירוע שלכם. כבר קרו מקרים שבהם ימים לפני החתונה נוצרו מצבים מיותרים של מתח ועצבים, חוסר שביעות רצון ואכזבה, בגלל חוסר הניסיון של חברת קייטרינג צעירה שהתימרה לערוך אירוע שהוא מעבר ליכולותיה הלוגיסטיות או הכלכליות.
כאשר בוחרים חברת קייטרינג לאירוע שלכם, חשוב לבחור חברה גדולה, ותיקה ואמינה, עם ניסיון בעבודה בתנאים שונים, עם יכולות לוגיסטיות מתקדמות, וצוות ותיק ומנוסה. יש לבדוק כי חברת הקייטרינג היא בעלת חוסן כלכלי ולא עומדת בפני פשיטת רגל והאמינות והשירות חרוטים על דגלה.

Sunday, August 30, 2009

קייטרינג זר מעדנים - חיים של טעם


קייטרינג הוא מקצוע אבל, גם אחת מאהבות חיי. גדלתי בעולם הקייטרינג וניחוח המעדנים מלווה אותי מדי יום ביומו.

כל חיי הייתי מוקף באוכל. חומרי גלם, סכינים ושאר ירקות הם נוף ילדותי. הייתי באלפי חתונות ואלפי אירועים. אני חי את עולם הקייטרינג והמטבח המקצועי מאז שאני זוכר את עצמי, חיים בעולם הקייטרינג הם חיים של טעם. קילפתי תפוחי אדמה לפני שידעתי לקרוא, וגלענתי תפוחים לפני שצימחה פלומת שפמי. גלגול עלי גפן ומילוי שזיפים היו המטלות החביבות עלי כילד, אך את קילוף השום בארגזים גדולים אהבתי יותר מכל. החיים במטבח לימדו אותי שלאוכל יש מימדים שונים, שהכול אפשרי, שאמונה יוצרת הצלחה, שהקפדה ופרטים יוצרים סינרגיה.

אני אוהב אוכל שבא עם סיפור, מתובל בזיכרונות, שעבר מרחקים ודורות ועטוף ניחוח תשוקה מתגנבת ואהבה רכה.

אני אוהב אוכל שרק נולד, צעדים ראשונים אל החך, התרגשות וציפייה, ללא צלקות, ללא עבר או מקום.

אמנם שף מקצועי לא יצא ממני. אבל תחום המזון המקצועי והקייטרינג נשאר אחת מאהבות חיי ולכל אורך הדרך העבודה במטבח הקייטרינג המקצועי השתקפה בתחנות חיי. האושר שאני חש למראה עגבנייה יפה, גבינה שהבשילה, תמרים שמתיקו בשמש היוקדת של ים המלך, נקניקיה דשנה מתוצרת עצמית או בירה בטמפרטורה מושלמת הנמזגת במקצועיות מברז נקי ומתוחזק, גורמים לי אושר שאין כדוגמתו.

קייטרינג זר מעדנים - חיים של טעם